“Δώστε θάρρος στο παιδί” – Εκδόσεις Μεταίχμιο

“Δώστε θάρρος στο παιδί”, ένα βιβλίο οδηγός που θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Απαντά σε κοινά ερωτήματα που απασχολούν μικρούς και μεγάλους ….

  • Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε τα παιδιά μας να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη θλίψη, τα δυσάρεστα συναισθήματα και την αποτυχία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;
  • Πως μπορούν τα παιδιά να μάθουν να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις δύσκολες και αποθαρρυντικές καταστάσεις της ζωής;

Οι απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα μειώνουν την αγωνία των γονέων αλλά και την ένταση και τα αρνητικά συναισθήματα στην καθημερινότητα. Επιπλέον, οι γονείς μαθαίνουν πως να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους ώστε, να αναπτυχθούν ως προσωπικότητες!

 

Ως γονείς πάντα αναζητούμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο διαπαιδαγώγησης, όμως ο πιο σωστός και ουσιαστικός τρόπος δεν είναι πάντα και ο πιο ευχάριστος… Ένας τέτοιος τρόπος όμως, θα ωφελήσει τα παιδιά ώστε να αναδείξουν ότι καλύτερο διαθέτουν!

 

«Οι συναρπαστικοί άνθρωποι δεν έγιναν συναρπαστικοί με το να τους δίνονται πάντοτε όλα, αλλά μέσω των δικών τους πράξεων, μέσω της δίκης τους στάσης, μέσω του τρόπου που αντιμετώπισαν τις δύσκολες καταστάσεις.

Μπορούμε να στρέψουμε τα παιδιά μας προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι δεν είναι;»

 

 

Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι μπορούμε να κάνουμε ώστε τα παιδιά μας να βιώνουν την ευτυχία, αλλά και πώς να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη δυστυχία, το δυσάρεστο συναίσθημα, την αποτυχία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πώς μπορούν τα παιδιά να μάθουν να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις αποθαρρυντικές καταστάσεις της ζωής. 
Στις σελίδες του ανά χείρας βιβλίου θα βρείτε απόψεις που θα συμβάλουν στην απάντηση αυτών των ζητημάτων και συνακόλουθα στη μείωση της επιθετικότητας, της κατάθλιψης και της ροπής προς εξαρτήσεις των παιδιών και των εφήβων.

Οι πέντε πυλώνες της υγιούς αυτοεκτίμησης
1. Θετικές σχέσεις
2. Ικανότητα
3. Προσανατολισμός (στόχοι και αξίες)
4. Πρόθεση για διαρκή εξέλιξη
5. Αγάπη και όρεξη για ζωή

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω