Εκπαιδευτικά παιχνίδια με τη μέθοδο Μοντεσσόρι - Εκδόσεις Πεδίο

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια με τη μέθοδο Μοντεσσόρι – Εκδόσεις Πεδίο

Ένα βιβλίο που για εμένα είναι περισσότερο εκπαιδευτικό γεμάτο δραστηριότητες για τα παιδιά εμπνευσμένο από τη μέθοδο της Μοντεσσόρι.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά αλλά και ενήλικες, γεμάτο ασκήσεις δραστηριότητες αλλά και διάφορες ρουτίνες της καθημερινότητας που μπορεί κανείς να ανακαλύψει ή και να μάθει να διαχειρίζεται με διαδραστικό και διαφορετικό τρόπο.

 

Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και αυτό είναι κάτι το οποίο υποστήριζε και η Μαρία Μοντεσσόρι, πάνω σε αυτή την αρχή αυτό το βιβλίο έρχεται μέσα από διάφορους τρόπους να αναδείξει τον κάθε διαφορετικό τρόπο που έχει ένα παιδί για να μαθαίνει, να ανακαλύπτει, να εξελίσσεται και να Αναδεικνύει την προσωπικότητα του.

 

Το παιδί είναι ελεύθερο μέσα από διάφορα υλικά να εκφράσει αυτό που θέλει, να δημιουργήσει αλλά και να επικοινωνήσει τις ανάγκες του.

 

Το πιο βασικό κομμάτι αυτών των δραστηριοτήτων είναι πως το παιδί μαθαίνει οτι μόνο του μπορεί να ακολουθήσει μία καθημερινότητα σύμφωνα με την ηλικία και τις ικανότητές του. Είναι πολύ σημαντικό το κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να κάνει πράγματα μόνο του που θα το βοηθήσουν στην ανάπτυξη και αυτονομία του. Από το πώς να πλένει τα χέρια, μέχρι την εκπαίδευση σε πιο σύνθετες καταστάσεις και απαιτήσεις για την καθημερινότητά του.

 

Μαζί με κάποιον ενήλικα που θα ενθαρρύνει το παιδί σε αυτές τις δραστηριότητες, το ίδιο αναπτύσσει πολλά χαρακτηριστικά και στοιχεία του εαυτού του που το βοηθάνε εκτός από την ανάπτυξη της σκέψης, της προσοχής, της παρατηρητικότητας και της φαντασίας του, στην ανεξαρτητοποίηση, την αίσθηση ασφάλειας, και εμπιστοσύνη στον εαυτό του ενώ παράλληλα μαθαίνει με ένα διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον τρόπο σημαντικά κομμάτια για τη ζωή του.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω