“Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα”

Με το βιβλίο της Έφης Αργυροπούλου, ανασύρουμε ένα πολύ σημαντικό και καθημερινό θέμα για κάθε οικογένεια, πώς οι γονείς προσπαθούν με κάθε δυσκολία και προσφέρουν στα παιδιά τους αυτό που θεωρούν καλύτερο και πως αυτό εκλαμβάνετε από τα ίδια τα παιδιά.

Ένα πολύ σημαντικό πρώτο μήνυμα για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες είναι αυτό της αξίας όσων έχουμε στην καθημερινή μας ζωή όταν καταφέρουμε να τις εκτιμήσουμε. Επιπλέον, βλέπουμε την μεγάλη σημασία της προσφοράς και πόσο σημαντικό είναι να το μάθουμε και στα παιδιά μας.

Η επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας είναι κάτι που μας βοηθάει και προσωπικά, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, να εκτιμήσουμε και να κατανοήσουμε διαφορετικές καταστάσεις στην ζωή μας, αλλά και κοινωνικά, καθώς προσφέρουμε χαρά και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Θα σταθώ όμως και σε κάτι άλλο πολύ σημαντικό που αναδύεται για τον αναγνώστη του βιβλίου, στη βαθύτερη σημασία της οικογένειας, της αγάπης και του μοιράσματος. Βλέπουμε μια υγιή συνδεδεμένη οικογένεια και πως η αγάπη και η προσφορά των γονέων έχει περάσει και στα παιδιά, καθώς βρίσκονται δίπλα τους και συζητούν μαζί τους. Έτσι βλέπουμε στον ήρωα μας ένα παιδί με ευγένεια, εκτιμώντας τις αξίες και τους ανθρώπους και μετά από ένα απρόοπτο γεγονός, καταφέρνει να εκτιμήσει και όλα όσα του έχουν προσφέρει όλα τα χρόνια οι γονείς του.

Έτσι το δεύτερο πολύ σημαντικό μήνυμα που παίρνουμε μικροί και μεγάλοι μέσα από το βιβλίο αυτό, είναι πως μια οικογένεια που παραμένει ενωμένη, περνά τα σωστά μηνύματα στα παιδιά της και με γονείς που γίνονται παράδειγμα γ’ αυτά, δεν μπορεί παρά κάποια στιγμή τα παιδιά να μας εκπλήξουν με τις επιλογές και τις συμπεριφορές τους καθώς και για τον εσωτερικό τους πλούτο.

 

Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω