Πέντε λάθη που κάνουμε στη σχέση μας

Κάθε σχέση και ζευγάρι, αντιμετωπίζει δυσκολίες, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν προσωπικές δυσκολίες που βιώνουμε και αυτές συχνά φαίνεται να ευθύνονται ή να δημιουργούν διάφορα προβλήματα και μέσα στη σχέση μας.

 

Μερικές συχνές δυσκολίες:

  1. Απαιτούμε ο σύντροφος να προσαρμοστεί στα θέλω μας: Να έχει το ενδιαφέρον του πάνω μας κατά αποκλειστικότητα και όταν αυτό δε γίνεται, προκύπτουν εντάσεις και προστριβές. Χρειάζεται να έχουμε λοιπόν στο νου μας ότι ο καθένας εκφράζει το ενδιαφέρον του με τον δικό του τρόπο και χρειάζεται να το αποδεχτούμε.
  2. Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε μέσα στη σχέση μας: Έτσι ο άλλος θα μπορεί να μας καταλάβει αλλά και να μας δώσει καλύτερα αυτό που χρειαζόμαστε.
  3. Να μην ξεχνάμε να σκεφτόμαστε και να δείχνουμε ενδιαφέρον στον άλλον: Κάτι πραγματικά που μπορεί να ευχαριστεί τον σύντροφό μας, είναι σημαντικό να το επιδιώκουμε, καθώς τέτοιες κοινήσεις ενθαρρύνουν την εγγύτητα και την αίσθηση της συντροφικότητας μεταξύ του ζευγαριού.
  4. Μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας: Κάτι πολύ σημαντικό που συνήθως αλλάζει ο καθένας μπαίνοντας σε μία σχέση είναι να παράτα τον εαυτό του και την φροντίδα του. Χρειάζεται να κρατήσουμε σε προτεραιότητα κι τις προσωπικές μας ανάγκες για να μπορούμε έπειτα να αφιερώσουμε περισσότερη ενέργεια στην σχέση μας.
  5. Δείξτε περισσότερη κατανόηση στο σύντροφό σας: Κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο, προσπαθήστε να ακούσετε τις ανάγκες και τα θέλω του και μην επιβάλλεται τις δικές σας.

 

 

Εάν νιώθετε ότι υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις που κλιμακώνονται και σας είναι δύσκολο να τις διαχειριστείτε, τότε μη διστάσετε να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο, ακόμη και για μια συνάντηση ζεύγους, όπου θα σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσει ο καθένας την πλευρά του άλλου και να βρεθεί μία κοινή ισορροπία.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω