“Τα βιβλία μου Montessori” – Εκδόσεις Κεντικελένης

Η υπέροχη σειρά “τα βιβλία μου Montessori” από τις εκδόσεις ΚΕΝΤΙΚΕΛΕΝΗΣ, περνάει υπέροχα μηνύματα στα παιδιά γύρω από την οικογένεια, τις σχέσεις, την επικοινωνία, αλλά και την σημασία του να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και να εμπιστεύονται τις ικανότητές τους!

 

Μέσα από την συνεργασία και την συζήτηση τα παιδιά μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν διάφορες καταστάσεις στην καθημερινότητά τους!

 

Τα μηνύματα που παίρνουν τα παιδιά μέσα από την συγκεκριμένη σειρά τα παρακινούν προς την αυτονομία, τα ενθαρρύνουν να βρουν νέους τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών, αναπτύσσουν νέες δεξιότητες επικοινωνίας και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στη σχέση τους με τους άλλους.

 

 

 

Στην παιδαγωγική μέθοδο της Μαρίας Μοντεσσόρι, σκοπός της εκπαίδευσης δεν είναι να μεταδώσουμε στο παιδί έτοιμες γνώσεις αλλά να το ενθαρρύνουμε να καλλιεργήσει την επιθυμία του για μάθηση.

Οφείλουμε, λοιπόν, να ενθαρρύνουμε το παιδί να παρατηρεί το περιβάλλον του, να πειραματίζεται με τις δυνατότητές του και έτσι αβίαστα να μαθαίνει. Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του να επικοινωνεί με συνομηλίκους και ενήλικες.

Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων θα το βοηθήσουν να αποκτήσει επίγνωση του εαυτού του και των άλλων: μια αντιπαράθεση είναι συχνά μια παρεξήγηση που είναι εύκολο να λυθεί όταν γνωρίζουμε να συζητάμε, να ακούμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Υπάρχει τίποτα καλύτερο για να μεγαλώσει ένα παιδί;

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω