Πότε η ερωτική ζωή του ζευγαριού χρειάζεται φροντίδα

Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού χρειάζεται φροντίδα σε κάθε σχέση ή γάμο στο πέρασμα των χρόνων.

 

 

  • Συνήθως σταματάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να περιποιούμαστε την εικόνα μας όσο περνάνε τα χρόνια. Είναι σημαντικό να ασχοληθείτε ξανά λίγο περισσότερο με την εμφάνιση σας όπως ακριβώς κάνατε στην αρχή την σχέση σας.
  • Μία παγίδα που χρειάζεται να προσέξουμε είναι πως ερχόμαστε σε επαφή με το σύντροφό μας επειδή “πρέπει”. Απαλλαγείτε από αυτά τα πρέπει και προσπαθήστε όταν έρχεστε σε επαφή να γίνεται επειδή πραγματικά το θέλετε και το αισθάνεστε.
  • Περάσετε λίγο χρόνο μαζί για δύο, μπορείτε να κανονίσετε να πάτε για να φαγητό, να πιείτε ένα κρασί χαλαρώνοντας το βράδυ στον καναπέ ή να κάνετε μία ερωτική έξοδο που θα σας ανεβάσει τη διάθεση χωρίς να είστε με παρέα ή με τα παιδιά σας.

 

 

Να θυμάστε:

  1. Είναι σημαντικό κάποιες φορές να κάνετε την πρώτη κίνηση και να μην περιμένει να την κάνει ο άλλος, αυτό είναι μία παγίδα που δεν βοηθά στο να έρθουμε κοντά με τον/ την σύντροφό μας, αντιθέτως μας απομακρύνει.
  2. Μιλήστε στο σύντροφό σας ανοιχτά για την ερωτική σας ζωή, δηλαδή τι θα θέλατε να είναι πιο ενδιαφέρον και προσπαθήστε και οι ίδιοι γι’ αυτό.
  3. Να είστε ανοιχτοί στα να δοκιμαστικά την νέο και να δημιουργήσετε ενδιαφέρον στην ερωτική σας ζωή. Μην ξεχνάτε πως η ρουτίνα είναι χειρότερος εχθρός για την ερωτική σχέση ενός ζευγαριού, γ’ αυτό φροντίστε την επόμενη φορά να μην είστε προβλέψιμοι
  4. Όταν ξαπλώνετε μην έχετε το κινητό σας μαζί στο κρεβάτι γιατί με αυτό τον τρόπο, ο χρόνος που έχετε “μαζί”, θα αντικατασταθεί με το χρόνο στο κινητό και έτσι σταδιακά σε μια μακροχρόνια σχέση αυτό θα φέρει αναπόφευκτα απόσταση και απομάκρυνση ερωτικά.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω