Όταν έχει χαθεί ο ερωτισμός στην σχέση σου.

Είναι πολλοί οι λόγοι όπου ο/η σύντροφός μας μπορεί να έχει απομακρυνθεί ερωτικά.

 

Ένας παράγοντας πολύ σημαντικός που μπορεί να σε επηρεάζει, είναι η ίδια η καθημερινότητα. Τα άγχη γύρω από την εργασία, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει.

Ένας ακόμη λόγος που επηρεάζει τον ερωτισμό στη σχέση, είναι η επικοινωνία που έχεις μαζί του και με τον τρόπο που γίνεται. Αν για παράδειγμα είστε επικριτικοί, απότομοι ή και αδιάφοροι σε κάποια κομμάτια σημαντικά με τον σύντροφό σας, ενδέχεται να οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση σε απομάκρυνση και αυτό σίγουρα θα φέρει και ερωτική απόσταση.

Επιπλέον, εάν ο σύντροφός σας ζητάει κάποια πράγματα από εσάς τα οποία είναι σημαντικά για αυτόν, με τον τρόπο τον οποίο δηλαδή έχει ανάγκη να βιώνει ότι νοιάζεστε, και αυτό λείπει, είναι κάτι που επίσης θα δημιουργεί κενά στη σχέση, στο συναίσθημα και σίγουρα στον ερωτισμό του ζευγαριού.

 

Τι να κάνεις;

Αρχικά, το πιο σύνηθες που κάνουν όλοι είναι να επισημαίνουν ότι «δεν ερχόμαστε πια σε επαφή» και να κατηγορούν τον σύντροφό τους πως δεν δείχνει ενδιαφέρον.

Αυτό είναι μια λάθος αντιμετώπιση, διότι έτσι νιώθει ακόμη πιο μειονεκτικά ο σύντροφός σας και απογοητεύεται.

Έτσι αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά, είναι να δώσετε λίγο χρόνο, διότι ενδέχεται απλά να είναι μια δύσκολη περίοδος η οποία τις επόμενες ημέρες να αλλάξει.

Έπειτα, να συζητήσετε και να μιλήσετε για το τι νιώθετε καλώντας τον/την σύντροφό σας να κάνει το ίδιο.

Για παράδειγμα θα μπορούσατε να πείτε πως σας έλειψε η επαφή σας και είναι κάτι που το θέλετε πολύ και έπειτα να τον/ την ρωτήσετε πως νιώθει με αυτό.

Όπως καταλαβαίνεται το κύριο κομμάτι ερωτισμού είναι η εικόνα, άρα μην αφήνετε τον εαυτό σας, περιποιηθείτε τον, κάντε πράγματα για εσάς και μην παραμελείτε την φροντίδα σας. Καλώς ή κακώς ο ερωτισμός ξεκινά από την οπτική επαφή.

Θα σας βοηθήσει πολύ να το συζητάτε με τον σύντροφό σας, να επικοινωνήσετε αυτό που αισθάνεστε, διότι χωρίς την επικοινωνία θα φτάσετε σε μια γενικότερη συναισθηματική απομάκρυνση και όσο αφήνετε «επικοινωνιακά κενά», αυτά θα διογκώνονται εισ βάρος της σχέσης σας.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω