Δημιουργικές δραστηριότες με τα παιδιά

Όταν δεν είναι εύκολο για εσάς ή το παιδί σας να βγείτε εξώ, είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε τον χρόνο που έχετε μαζί με πλούσιες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της οικογένειας, αλλά και την διασκέδαση.

Υπάρχουν διάφοροι έξυπνοι και δημιουργικοί τρόπο που μπορούν να προσφέρουν όμορφες στιγμές με το παιδι σας:

 

 

Παιχνίδι ερωτήσεων:

Γράψτε σε χρωματιστά χαρτάκια λέξεις απο αντικείμενα, ζώα, αγαπημένους ήρωες και χαρακτήρες και κολίστα τα στην πλάτη του παιδιού σας. Το παιδί με τη σειρά του θα πρέπει να κάνει σε εσάς ερωτήσει για νακαταλάβει τι λέει το χαρτάκι που οτυ έχετε κολλήσει. Προσοχή: να απαντάτε στις ερωτήσεις μόνο με ναι ή οχι.

 

Ζωγραφική:

Μπορεί να φαίνεται πολύ συνηθισμένο, όμως εάν εμπνευστείτε και χρησιμοποιήσετε την φαντασάι σας η ζωγραφική μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για εσάς και το παιδί σας. Ζητήστε απο το παδί να σχεδιάσει μιασυγκεκριμένη θεματική και έπειτα αφήστε το ελεύεθρ ονα αυτοσχεδιάσει σε αυτή. Τέλος, συζητήστε για το έργο που δημιούργησε και ρωτήστε το να σας το επεριγράψει. Μια ακόμη επιλογή, είναι να σχεδιάσετε μαζί κάτι για την ίδια θεματική, για καλύτερη συνεργασία και επαφή με το παιδί.

 

 

Κατασκευές:

Αξιοποιήστε διάφορα υλικά που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας, απο την κουζίνα ή διαφορετικές επιλογές απο χαρτιά ή χαρτόνια και ξεκινήστε να κόβετι και να κολλάτε παρέα. Δημιουργήστε φιγούρες, ντύστε κια στολίστε αντικείμενα ή δημιουργήστε μαζί μια ιδιαίτερη κατασκευή.

 

Παιχνίδι ρόλων:

Αξιοποιήστε τη φανατασία σας και του παιδιού σας, επιλέξτε ήρωες είτε φανταστικούς είτε πραγματικούς και χωρίστε τους σε καλούς και κακούς.

Μπορείτε να αναλάβει ο καθένας σας από έναν ρόλο και να παίξετε υποδιόμενοι αυτόν μαζί.

Μια διαφορετική προσέγγιση είναι, εάν το παιδί είναι μεγαλύτρο και θέλετε να δείτε πως το ίδιο θα τοποθετηθεί, να το αφήσετε να αναλάβει και να ορίσει ρόλους και να κατευθύνει την πλοκή του παιχνιδιού.

 

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχολόγος BSc

Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος MSc

Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Μετεκπαίδευση στην Παιδοψυχολογία και Ψυχολογία Εφήβων

 

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω