Δημιουργικές δραστηριότες με τα παιδιά

Όταν δεν είναι εύκολο για εσάς ή το παιδί σας να βγείτε έξω είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε τον χρόνο που έχετε μαζί με πλούσιες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της οικογένειας, αλλά και την διασκέδαση.

Υπάρχουν διάφοροι έξυπνοι και δημιουργικοί τρόπο που μπορούν να προσφέρουν όμορφες στιγμές με το παιδί σας:

 

 

Παιχνίδι ερωτήσεων:

Γράψτε σε χρωματιστά χαρτάκια λέξεις από αντικείμενα, ζώα, αγαπημένους ήρωες και χαρακτήρες και κάλλιστα τα στην πλάτη του παιδιού σας. Το παιδί με τη σειρά του θα πρέπει να κάνει σε εσάς ερωτήσει για να καταλάβει τι λέει το χαρτάκι που του έχετε κολλήσει. Προσοχή: να απαντάτε στις ερωτήσεις μόνο με ναι ή όχι.

 

Ζωγραφική:

Μπορεί να φαίνεται πολύ συνηθισμένο, όμως εάν εμπνευστείτε και χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας η ζωγραφική μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για εσάς και το παιδί σας. Ζητήστε από το παιδί να σχεδιάσει μια συγκεκριμένη θεματική και έπειτα αφήστε το ελεύθερο να αυτοσχεδιάσει σε αυτή. Τέλος, συζητήστε για το έργο που δημιούργησε και ρωτήστε το να σας το περιγράψει. Μια ακόμη επιλογή, είναι να σχεδιάσετε μαζί κάτι για την ίδια θεματική, για καλύτερη συνεργασία και επαφή με το παιδί.

 

 

Κατασκευές:

Αξιοποιήστε διάφορα υλικά που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας, από την κουζίνα ή διαφορετικές επιλογές από χαρτιά ή χαρτόνια και ξεκινήστε να κόβετε και να κολλάτε παρέα. Δημιουργήστε φιγούρες, και στολίστε αντικείμενα ή δημιουργήστε μαζί μια ιδιαίτερη κατασκευή.

 

Παιχνίδι ρόλων:

Αξιοποιήστε τη φαντασία σας και του παιδιού σας, επιλέξτε ήρωες είτε φανταστικούς είτε πραγματικούς και χωρίστε τους σε καλούς και κακούς.

Μπορείτε να αναλάβει ο καθένας σας από έναν ρόλο και να παίξετε με αυτόν τον τρόπο μαζί.

Μια διαφορετική προσέγγιση είναι, εάν το παιδί είναι μεγαλύτερο και θέλετε να δείτε πως το ίδιο θα τοποθετηθεί, να το αφήσετε να αναλάβει και να ορίσει ρόλους και να κατευθύνει την πλοκή του παιχνιδιού.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω