Τα λάθη σε μια νέα σχέση.

Πλέον οι σχέσεις και οι νέες γνωριμίες έχουν γίνει αρκετά πολύπλοκες. Οι άνθρωποι έχουν γίνει περισσότερο απόμακροι και προστατεύονται με αποτέλεσμα να μη εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Υπάρχουν όμως κάποιες συμπεριφορές που σε μια νέα γνωριμία επηρεάζουν αρνητικά με αποτέλεσμα ένας άντρας να απομακρυνθεί.

Παρακάτω είναι κάποιες συμπεριφορές που είναι σημαντικό να προσέξουμε.

Είναι σημαντικό να μην δρούμε παρορμητικά και να αφήσουμε το περιθώριο στον άλλον να εκφράσει το ενδιαφέρον του και να κάνει το πρώτο βήμα. Δεν χρειάζεται να επικοινωνούμε εμείς διαρκώς και να προσπαθούμε περισσότερο, πιέζοντας μια κατάσταση.

Θέλοντας να εντυπωσιάσουμε σε μια νέα γνωριμία, πολλές φορές λέμε πράγματα λίγο πιο ωραιοποιημένα και ενδεχομένως τα μεγαλοποιούμε. Μην προσπαθείτε όμως να εντυπωσιάσετε δίνοντας μια ψευδή εικόνα για εσάς, μείνετε ειλικρινείς και δείξτε αυτό ακριβώς που είστε.

Η προσωπικότητά σας μπορεί να είναι αυτή που να κερδίσει το ενδιαφέρον του συνομιλητή σας.

Πολύ σημαντικό είναι ξεκινώντας μια νέα γνωριμία, συναισθηματικά και λογικά να μην μένετε σε παλιές καταστάσεις. Όλοι έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις που μας έχουν στενοχωρήσει στο παρελθόν. Όμως, καμία σχέση και κανένας σύντροφος δεν είναι ίδιος, γ’ αυτό είναι λάθος να μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε ή να φέρεστε σκεπτόμενοι όσα σας απογοήτευσαν στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να κρατάμε μαθήματα από το παρελθόν, αλλά όχι να το φέρνουμε στο παρόν. Εκφράστε αυτό που νιώθετε με τον κάθε άνθρωπο που θα έχετε απέναντί σας.

Τέλος, μέσα σε μια σχέση, αλλά ειδικότερα και σε μια νέα γνωριμία είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να κρατάμε τα όριά μας και να τα εκφράζουμε. Μπορεί να περνάμε όμορφα και να μας είναι ευχάριστες οι στιγμές με τον άνθρωπο που έχουμε γνωρίσει, αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τα δικά μας «θέλω» και αν χρειαστεί να μπορούμε να τα εκφράσουμε.

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω