Εργασίες στο σπίτι, πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα αυτές τις ημέρες.

Στις μέρες μας που η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας, μας έχει βοηθήσει σε διάφορα επίπεδα ακόμη και στον επαγγελματικό τομέα, έτσι όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν μπορούμε να μείνουμε σπίτι και να εργαστούμε εξίσου αποδοτικά μένοντας στο δικό μας χώρο.

 

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε σε μία τέτοια συνθήκη είναι να κάνετε κάποιες παρεμβάσεις ώστε να βοηθήσουν την ψυχολογία ίσως αλλά και την παραγωγικότητα σας.

 

 

  1. Φροντίστε την εικόνα σας αλλά και το χώρο σας: μπορεί να φαντάζει αστείο στην πρώτη ανάγνωση, όμως όταν ο χώρος είναι ακατάστατος κι εσείς προσπαθείτε να εργαστείτε φορώντας τις πιτζάμες σας ίσως δεν είναι εύκολο να αποδώσετε εξίσου παραγωγικά και να συγκεντρωθείτε στο έργο σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες τα ρούχα, αλλά και το περιβάλλον μπορούν να ενισχύσουν την διάθεσή σας και να αισθανθείτε πολύ καλύτερα όσον αφορά το έργο που χρειάζεται να αποδώσετε. Φροντίστε λοιπόν να φορέσετε ναι μεν άνετα, αλλά και ωραία ρούχα που θα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και να διαμορφώσετε ένα κατάλληλο χώρο, ήσυχο αλλά και οργανωμένο ώστε να μπορείτε να εργαστείτε σε αυτόν.
  2. Βάλτε όρια: με το να μένετε στο σπίτι μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να δέχεστε τηλεφωνήματα από τους φίλους σας, να διακόψετε την εργασία σας για να κάνετε κάτι άλλο ή να σταματάτε στη μέση κάτι που έχετε ξεκινήσει λόγω άλλων παρεμβολών. Θέστε τα όριά σας, στον εαυτό σας, αλλά και στους γύρω σας και αφιέρωστε χρόνο και χώρο σε εσάς, την ώρα που εργάζεστε μακριά από άλλες επιρροές. Στο τέλος θα σας βοηθήσει να βάλετε σε μία τάξη την ημέρα σας, να οργανώσετε καλύτερα τη δουλειά σας αλλά και να αποδώσει το καλύτερο δυνατό
  3. Μην ξεχνάτε την χαλάρωση: Όταν τελειώσετε τη δουλειά σας φροντίστε να κλείσετε τον υπολογιστή και να αφιερώσετε χρόνο στην δική σας ξεκούραση και χαλάρωση με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να βγείτε μια βόλτα για περπάτημα ή ακόμη και για αθλητισμό, να διαβάσετε ένα βιβλίο που σας ενδιαφέρει αυτή την περίοδο ή να δείτε μία ωραία ταινία. Κάντε ότι σας ευχαριστεί ώστε να απομακρύνεται το μυαλό σας από υποχρεώσεις και επαγγελματικές αρμοδιότητες που μπορεί να σε απασχολούν την υπόλοιπη μέρα.

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω