Νέα ζωή για τη μαμά μετά το διαζύγιο.

Όσο κοινό και αν ακούγεται, ο μόνος τρόπος για να είναι το παιδί καλά χρειάζεται να είναι και η μαμά καλά. Αυτό σημαίνει να μπορεί να είναι καλά σε κάθε επίπεδο της ζωής της.

Συνήθως μια μαμά αφού χωρίσει αφήνει πίσω την προσωπική της ζωή.

Και αυτό συμβαίνει διότι συνήθως αισθάνεται ενοχές, τύψεις και πως στρέφεται αλλού η προσοχή της και οχι στο πολυτιμότερο που έχει, το παιδί της.

Κάτι που πρέπει να σκεφτούν σοβαρά οι γονείς ώστε να τους δώσει κίνητρο για να προχωρήσουν την ζωή τους, είναι πως συνήθως χωρίζουν και δεν ξανά φτιάχνουν τη ζωή τους τείνουν να δημιουργούν συναισθήματα βάρους και χρέους απέναντι στα παιδιά τους, σε ένα πιο ασυνείδητο επίπεδο. Έτσι τα παιδιά θεωρούν τον εαυτό τους υπεύθυνο που η μαμά ή ο μπαμπάς έμεινε δίπλα τους και δεν μπόρεσε να προχωρήσει τη ζωή του.

Ο γονιός είναι σημαντικό να θέσει σε προτεραιότητα την ψυχική του ισορροπία αν τον ενδιαφέρει η ισορροπία του παιδιού του.

Έτσι, θα του δώσει τα σημαντικότερα πρότυπα μιας υγιούς ζωής, ισορροπίας και θα γίνει η ίδια ένα σημαντικό παράδειγμα που θα το ακολουθήσει στη ζωή του.

Να μην ξεχνάτε πως οι γονείς λειτουργούν πάντοτε ως πρότυπα για τα παιδιά κυρίως μέσα από τις επιλογές και τις πράξεις μας. Οπότε είναι σημαντικό να δώσετε ένα πολύ σημαντικό παραδείγματα στα παιδιά σας την σπουδαιότητα του να είμαστε πρώτα εμείς καλά για να μπορέσουν να είναι και οι άλλοι δίπλα μας.

Επίσης, ένα εξίσου σημαντικό μήνυμα που θα πάρουν τα παιδιά είναι πως παρά τις όποιες δυσκολίες σε μια σχέση μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη σχέση με πιο όμορφα πρότυπα συντροφικότητας, ενδιαφέροντος, αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης.

Πρώτα πρέπει αν σκεφτείτε το παιδί σας και πως μέσα απο εσάς θα μπορέσει να πάρει ένα παραδειγμα υγιους σχέσης και αυτό θα ακολουθήσει ως πρότυπο και για τη δική του ζωή. Η ισορροπία των ρόλων έχοντας ως εικόνα μια πατρική και μια μητρική φιγούρα, αλλά και μια υγιή σχέση , θα το βοηθήσει να δομήσει μέσα του σωστά κποιες εμπειρίες για τις σχέσεις.

Έτσι, αγαπητοί γονείς να θυμάστε πως όταν είστε εσείς καλά, να είστε σίγουροι πως και τα παιδιά σας θα πάρουν σωστά παραδείγματα και θα είναι και εκείνα καλά.

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω