“Ο μύθος των δυο Φύλων” – Εκδόσεις Ψυχογιός

“Ο μύθος των δυο φύλων”, ένα βιβλίο που θα μας φέρει μια νέα οπτική ανάμεσα στα δυο φύλα μας της Κορντίλια Φαΐν, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η κατηγοριοποίηση με βάση το φύλο πάνω στο οποίο στηριζόμαστε για να μοιράσουμε την κοινωνία. Όμως, είναι αναγκαία εύλογο να περιμένουμε ότι η γενετική και ορμονική πλευρά του φύλου έχουν εξίσου μεγάλη επιρροή στον εγκέφαλο και την συμπεριφορά;
(Αποσπάσματα από το βιβλίο) 


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ανασκευάζει βαθιά ριζωμένους μύθους και απαιτεί μια ισότιμη κοινωνία, βασισμένη στο δυναμικό των δύο φύλων, ως ανθρώπων.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 


Ένα βιβλίο στηριζόμενο σε σημαντικές έρευνες και απόψεις ξεχωριστών ανθρώπων από κάθε χώρο, έρχονται να μας δώσουν μια νέα οπτική για τις «διαφορές» της γυναίκας και του άνδρα μέχρι και σήμερα! Τα χαρακτηριστικά που μας ακολουθούν και πάνω στα οποία έχει δομηθεί ολόκληρη η κοινωνία μας, είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων μαζί, τα οποία ορίζουν την ταυτότητα μας, όπως ο δυναμισμός, η φροντίδα, η ανάληψη ευθυνών, η τρυφερότητα κλπ και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο φύλο το καθένα. Πως όμως έχουν καθιερωθεί αυτά και ποιος ο ρόλος των κοινωνικών κατασκευών και των περιβαλλοντικών επιρροών;

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που αξίζει να διαβάσουμε όλοι, να αναρωτηθούμε πάνω σε αυτό και να σκεφτούμε τι θελουμε τελικά να περάσουμε στα παιδιά μας για το μέλλον.

 

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω