Σειρά αυτοβελτίωσης για να γίνεις η αλλαγή που θέλεις – Εκδόσεις Μίνωας

Η υπέροχη αυτή σειρά από τις εκδόσεις Μίνωας, ήρθε για να μας δώσει μια νέα οπτική για την χαρά, την ευτυχία και τη γαλήνη στη ζωή μας!

 

 

HYGGE💙

Τι σημαίνει hygge; Σύμφωνα με τους Δανούς δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις τι ακριβώς είναι, αλλά πιο εύκολο είναι να το αισθανθείς! Αν όμως μπορούσαμε να περιγράψουμε τι σημαίνει αυτή η έννοια θα λέγαμε πως είναι η δημιουργία οικειότητας και ζεστασιάς της ψυχής με κάθε απουσία ενοχλήσης!

Το hygge σχετίζεται με την ατμόσφαιρα και την εμπειρία, αλλά κυρίως με την ψυχική ηρεμία και γαλήνη που μπορεί να αισθανόμαστε σε διάφορες καταστάσεις ή συνθήκες.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι μία αίσθηση πληρότητας και απόλυτης γαλήνης, ζεστασιάς, αλλά και ευτυχίας που νιώθουμε μέσα σε μία συζήτηση, μικρά ή μεγάλα πράγματα της καθημερινότητας, με τη σιωπή ακόμα και σε στιγμές που είμαστε μόνοι ή με άτομα που μας το ενισχύουν, είναι hygge!
Οι Δανοί με αυτό το βιβλίο μας μεταφέρουν λίγο από τον τρόπο που ξέρουν εκείνοι, ώστε να ζήσουμε καλύτερα βάζοντας το hygge περισσότερο στη ζωή μας μέσα από στιγμές, εμπειρίες, αλλαγές στη ζωή μας και στο περιβάλλον μας!

Γιατί η πραγματική σημασία για το hygge είναι:

✿ να καταφέρουμε να αναγνωρίσουμε αυτές τις μικρές απλές στιγμές ευτυχίας
✿ να καταφέρουμε να εστιάσουμε στην χαρά που υπάρχει στην καθημερινότητα γύρω μας

 

 

LYKKE💜

Η αλήθεια είναι πως χαιρόμαστε την ευτυχία στη ζωή μας και την αναζητούμε γύρω μας!

Εύκολα όμως εστιάζουμε στους γκρίζους ουρανούς και σε σκοτεινά σύννεφα, ίσως όλοι χρειάζεται περισσότερο να μάθουμε να βλέπουμε το καλό γύρω μας!
Οι Δανοί για ακόμη μαι φορά, μας μεταφέρουν σε ένα πραγματικό κυνήγι της ευτυχίας, ώστε να μας βοηθήσει να βρούμε το καλό που υπάρχει παντού γύρω μας και να εστιάσουμε σε αυτό βοηθώντας να εξαπλωθεί!
Στην πραγματικότητα lykke στα δανέζικα σημαίνει “ευτυχία”, όπως όμως και αν αποκαλεί ο καθένας μας την ευτυχία, σίγουρα το βιβλίο αυτό θα μας βοηθήσει να την δούμε πιο καθαρά!

 

Θα ανακαλύψουμε το lykke στη ζωή μας:

✿ όταν καταφέρουμε να αξιοποιούμε δημιουργικά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας
✿ όταν καταφέρουμε να εστιάσουμε στην ποιότητα των σχέσεών μας

 

 

LAGOM 💚

Γιατί είναι σημαντικό το LAGOM στη ζωή μας;
Στην πραγματικότητα στα αγγλικά δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση του όρου, όμως σε μία ελεύθερη απόδοση μπορούμε να πούμε πως εξηγεί την “ισορροπία”. Σε μια πιο ελεύθερη ερμηνεία η λέξη περιγράφει αυτό που “είναι αρκετό” ή “σε σωστή ποσότητα”. Έξω όμως από αυτό το πλαίσιο, στην καθημερινή ζωή η λέξη αυτή έχει μια διαφορετική ερμηνεία.

Στην ουσία αφορά την ισορροπία σε διάφορες συνθήκης, και πολυπλοκότητα που μπορεί να υπάρχει στη ζωή μας. Η εφαρμογή του μπορεί να σημαίνει ότι κάνουμε επιλογές οι οποίες ουσιαστικά θα μας κάνουν να νιώθουμε έτσι.

Το lagom μπορεί να βρίσκεται παντού γύρω μας, σε πρακτικά όσο και σε πιο ουσιαστικά θέματα, που αφορούν την σχέση με τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά ακόμη και το στυλ, μικρές απολαύσεις, το χρόνο ακόμη και μια γενικότερη φιλοσοφία μας στα πράγματα.

 

Η ζωή σύμφωνα με τη φιλοσοφία του lagom σημαίνει ότι:
✿ μειώνετε την αρνητική σας επίδραση στο περιβάλλον
✿ βελτιώνετε την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική
και στην επαγγελματική σας ζωή
✿ αφαιρείτε από το σπίτι σας περιττά αντικείμενα
✿ αποδέχεστε τον εαυτό σας και ζείτε αρμονικά με τους άλλους
✿ απολαμβάνετε τη σωματική άσκηση στη φύση

 

 

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ 💛

 

Αξίζει να ανακαλύψουμε μέσα από αυτό το βιβλίο πως οι όμορφες στιγμές είναι αυτές που χρειαζόμαστε να έχουμε στη ζωή μας και θα μας οδηγήσουν προς την ευτυχία. Διάφορες στιγμές στη ζωή μας έχουν μείνει χαραγμένες μέσα μας ακόμη κι αν δεν ήταν τόσο ευχάριστες. Ωστόσο ένα σημαντικό μέλημα θα ήταν να μπορέσουμε να εστιάσουμε σε αυτές τις στιγμές, γιατί αυτές είναι τα “συστατικά” για την ευτυχία μας.

Οι αναμνήσεις μας, οι εμπειρίες και οι σκέψεις που μας δημιουργούν νοσταλγία είναι οι αποσκευές μας για τη ζωή, αυτά που μας διαμορφώνουν και μας δημιουργούν το παρόν!
Η κάθε σκέψη, το κάθε συναίσθημα και η κάθε εμπειρία είναι αυτά που διαμορφώνουν την ταυτότητά μας την συμπεριφορά μας αλλά και τη διάθεσή μας.

Όλες λοιπόν αυτές οι αναμνήσεις, ευχάριστες και μη, μας φέρουν στο σήμερα και αποτελούν μικρά κομμάτια του “παζλ της ζωής μας”. Σε αυτό το βιβλίο θα μάθουμε τα οκτώ συστατικά για μία ευτυχισμένη ανάμνηση, κάτι που αξίζει να υιοθετήσουμε γιατί τελικά οι όμορφες αναμνήσεις είναι και αυτές που θα μας συντροφεύσουν στη ζωή μας!

 

Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων εστιάζει στο ότι:

✿ οι αναμνήσεις είναι αυτές που “χαρακτηρίζουν” και “χρωματίζουν” ανάλογα τη ζωή μας
✿ μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφες και ζεστές αναμνήσεις που θα φωτίσουν το παρόν και θα χτίσουν ένα ευτυχισμένο μέλλον

 

 

 

 

 

Γιατί πράγματι η ευτυχία εξαρτάται από εμάς, τις επιλογές μας, τις αποφάσεις μας, τις κινήσεις και τη στάση ζωής μας!

 

Με οδηγό το HYGGE, LYKKE, LAGOM & Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ, θα καταφέρετε να δείτε με άλλη ματιά τη ζωή σας, τις απλές στιγμές γύρω σας, τις κοινωνικές  σας σχέσεις, τον εαυτό σας, ακόμη και τον χώρο στον οποίο ζείτε!

 

Να θυμάστε:

Η ομορφία και η ευτυχία βρίσκονται σε αυτά τα μικρά, τα απλά που μας γεμίζουν απόλυτη ηρεμία και χαρά!

 

 

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω