“Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας” – Εκδόσεις Διόπτρα

“Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας”, ένα βιβλίο για τις εμπειρίες της παιδικής μας ηλικίας και πως αυτές επηρεάζουν την ενήλικη ζωή μας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

Ενα βιβλίο που πραγματεύεται, όλα όσα έχουμε βιώσει, τις σκέψεις αλλά και τις πεποιθήσεις μας στη ζωή, οι οποίες καθοδηγούν αυτό που είμαστε σήμερα και τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας. 


Η αλήθεια είναι πως κάποιες από αυτές μπορεί να μας εγκλωβίζουν, ενώ δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε. Αυτές οι στιγμές όμως, αρκούν για να λειτουργήσουν ως μία αφύπνιση και να μας προβληματίσουν!

 

Όσο κι αν μας δυσκολεύει ή να φοβόμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με οτιδήποτε μπορεί να κρύβεται μέσα μας, είναι ο μόνος δρόμος για να βελτιώσουμε την ζωή μας στο σήμερα, την καθημερινότητά μας και να απαλλαγούμε από δυσάρεστα συναισθήματα, σκέψεις, επιλογές και αποφάσεις του παρελθόντος.

 

Όταν καταφέρουμε να έρθουμε σε επαφή με «το παιδί που κρύβουμε μέσα μας», να του μιλήσουμε, να το κατανοήσουμε, αλλά και να δώσουμε εξηγήσεις και απαντήσεις στις ανασφάλειές μας και στις σκέψεις μας ως ενήλικες, μόνο τότε θα καταφέρουμε να πορευτούμε “απαλλαγμένοι” από όσα μας πόνεσαν, μας δυσκόλεψαν και μας πίκραναν στο παρελθόν και έχουμε θάψει βαθιά μέσα μας.

 

Η λύση δεν είναι να γυρνάμε την πλάτη σε όσα μας έχουν δυσκολέψει στο παρελθόν, αλλά να τολμάμε να αντιμετωπίσουμε το παιδί μέσα μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κατανοήσουμε τα βιώματά μας στη ζωή και να καταφέρουμε να φτάσουμε βαθιά σε πυρηνικές πεποιθήσεις οι οποίες κατευθύνουν την ενήλικη πορεία μας, πολλές φορές χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

 

 

Ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό μας και μία σχέση ζωής που θα μας δώσει μία νέα φρέσκια αρχή!

 

Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα, που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

 

Μια ανάγνωσή του θα σας καθηλώσει!

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω