Το πουλί και το κλαδί.

Το πουλί κάθετε σε ένα κλαδί, όπου του προσφέρει ασφάλεια αλλά και ευχαρίστηση.

Το πουλί κάθετε εκεί. Κελαηδά, τρώει και απολαμβάνει να στηρίζεται στο κλαδί. Έρχεται όμως ένας φοβερός αέρας και το κλαδί αρχίζει να κουνάει και κινδυνεύει να σπάσει.

 

Φοβάται το πουλί;

Όχι δεν φοβάται, γιατί ξέρει δύο πράγματα:

Ξέρει ότι μπορεί να πετάξει και ξέρει ότι υπάρχουν και άλλα κλαδιά. 

 

Εμείς λοιπόν, στεκόμαστε σε ένα κλαδί και χάνουμε την επίγνωση ότι μπορούμε να πετάμε, καθώς και ότι υπάρχουν και άλλα κλαδιά. Χάνουμε την επίγνωση της αλήθειας, ότι δηλαδή κάποτε δεν ήμασταν πάνω σε αυτό το κλαδί, κάποτε δεν είχαμε αυτό το κλαδί, ήμασταν μόνοι μας ή σε κάποιο άλλο κλαδί.

Δεν είναι κακό όταν μπορείτε να στηρίζεστε κάπου, δεν πειράζει δηλαδή εάν το πουλί κάθετε σε ένα κλαδί. Στηριχτείτε σε ότι υπάρχει στη ζωή σας, είναι ωραίο αυτό όταν υπάρχει, αλλά μην φοβάστε μήπως φύγει. Διότι η δύναμη βρίσκεται μέσα σας και όχι εκεί που στηρίζεστε. Μπορούμε να προχωρήσουμε και μόνοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πάντοτε θα υπάρχουν και άλλα κλαδιά γύρω μας.

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Αγγελική Καβαλλιεράτου Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία Μετ. Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβων
Άρθρα δημιουργήθηκαν 108

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω