Ιστορίες που διώχνουν τον φόβο

Μέσα από τις ιστορίες το παιδί αφήνει την φαντασία του να περιπλανηθεί, βελτιώνει την δυνατότητα της έκφρασής του και ανακαλύπτει νέα σημαντικά μηνύματα για τη ζωή του και την καθημερινότητά του!

 


Αυτός είναι και ο σκοπός των θεραπευτικών ιστοριών στο συγκεκριμένο βιβλίο “ιστορίες που διώχνουν τον φόβο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

Μέσα από τις συγκεκριμένες ιστορίες, τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τους φόβους τους, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν χρήσιμα «εργαλεία» για να αντιμετωπίσουν όλα αυτά που τους κάνουν να ανησυχούν!

Παράλληλα μέσα από την ταύτιση των παιδιών με τους ήρωες των ιστοριών, καταφέρνουν να ανακουφιστούν από όσα τους ανησυχούν και σταδιακά να ενδυναμώσουν στοιχεία του εαυτού τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση!

 

Έτσι παρέα με τους ήρωες των ιστοριών τα παιδιά μαθαίνουν να γνωρίζουν, αλλά και να αντιμετωπίζουν καταστάσεις που μέχρι τώρα μπορεί να φάνταζαν πολύ δύσκολες!

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω