Όταν λέμε «όχι».

Από την πρώτη του ανάγνωση το λάτρεψα γιατί είχε τόσα πολλά αλλά και σημαντικά θέματα τα οποία διαπραγματεύεται και μπορεί εύκολα και πολύ απλά να μας ανοίξει ένα νέο τρόπο σκέψης!
Άραγε εσύ τι σχέση έχεις με τη λέξη «όχι»; 🤔

Μέσα από το βιβλίο “Όταν λέμε ΟΧΙ”, από τις εκδόσεις Πατάκη, θα μάθουμε πολλά για τη σημασία αυτής της λέξης.

 

 

Συχνά μας είναι πολύ δύσκολο να πούμε «όχι» σαν κάτι να μας κρατάει πίσω σκεπτόμενοι πως για να είμαστε καλοί, σωστοί, αρεστοί ή και αποδεκτοί χρειάζεται να λέμε πάντα «ναι».

Με αυτό το βιβλίο θα έρθουμε πιο κοντά στην λέξη «όχι» και θα ανακαλύψουμε πόσο σημαντική είναι για εμάς, αλλά και για όλους μέσα στις σχέσεις.

Το βιβλίο «όταν λέμε όχι» διερευνά την εξέλιξη του παιδιού μέσα στην οικογένεια και αναφέρεται στη διαδικασία της θέσπισης ορίων.

Μέσα από πλούσια παραδείγματα θα δούμε πως έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις όταν εντοπίσουμε τι είναι αυτό που κάθε φορά προκαλεί τις ενέργειες και τις αντιδράσεις μας.

Τέλος, θα μας βοηθήσουν να απογυμνώσουμε όλα τα αρνητικά που περιβάλλουν την λέξη «όχι» και θα μάθουμε πως όταν την χρησιμοποιήσουμε λίγο περισσότερο σε συγκεκριμένες καταστάσεις μπορεί να μας βοηθήσει να έρθουμε πιο κοντά στο να οικοδομήσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του ρόλου μας ως γονείς αλλά και των παιδιών μας.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω