Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, ένας πλούσιος οδηγός για τους γονείς από τις εκδόσεις Πεδίο.

 

 

Στο βιβλίο αυτό το συγγραφέας μιλά στους γονείς για την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, και την σημασία της κατά την ανάπτυξή τους.

Μας ανοίγει μία νέα οπτική η οποία δεν έχει ως στόχο να εστιάσουμε στην καλή ή κακή συμπεριφορά του παιδιού μας όσο στο να του δείξουμε αγάπη στις δύσκολες στιγμές του, να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα του, να προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε και παράλληλα να το βοηθήσουμε να βρει λύση στα προβλήματα που το απασχολούν.

 

Η ουσία του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να μας φέρει πιο κοντά στα συναισθήματά μας, αλλά και στο παιδί μας και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε εάν προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι να του δείξουμε το δρόμο, έτσι ώστε να μάθει πως να πορευτεί με τα δικά του συναισθήματα.

Όσο καλύτερη σχέση αποκτήσουμε εμείς οι ίδιοι με τα συναισθήματά μας και όση μεγαλύτερη επίγνωση δείξουμε απέναντι στο συναίσθημα του παιδιού μας, τόσο περισσότερα μπορούμε να το περάσουμε για τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνει.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω