Πως να διαχειριστούμε τις ισορροπίες τώρα που χρειάζεται να μείνουμε σπίτι

Οι συνθήκες είναι διαφορετικές αλλά και ουσιαστικά καινούριες για όλους, όταν χρειάζεται να μείνουμε σπίτι χωρίς να έχουμε την επιλογή να δούμε φίλους ή γνωστούς ή να απολαύσουμε μια βόλτα. Έτσι απαιτείτε ο καθένας απο τη θέση του να προσαρμοστεί στις νέες αυτές συνθήκες.

 

 

Είναι σίγουρο ότι θα βιώσουμε εντάσεις και ενδεχομένως δυσκολίες μεταξύ μας, τι χρειάζεται όμως να φροντίσουμε ώστε οι ημέρες αυτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες.

 

Τι χρειάζεται να προσέξουμε:

 

  • να έχει ο καθένας τον χώρο και τον χρόνο του, απολαμβάνοντας κάποιες στιγμές μόνοι κάνοντας κάτι που μας ευχαριστεί
  • να μην απομακρυνθούμε απο κοντινά μας άτομα, που είναι σημαντικά για τη ζωή μας. Ακόμη και να μην βρισκόμαστε είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία κατάλληλα για να μένουμε κοντά και να επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα
  • να εκφράζουμε σκέψεις και συναισθήματα στον σύντροφό μας και στην οικογένειά μας, ώστε να μπορέσουν να μας καταλάβουν καλύτερα χωρίς να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ μας
  • να μοιραζόμαστε στιγμές μαζί, κάνοντας ευχάριστα πράγματα, αλλά και ο κάθε γονέας ξεχωριστά με τα παιδιά

 

Σίγουρα ο καθένας βιώνει έντονα συναισθήματα και προσωπικές διακυμάνσεις σε μια τόσο διαφορετική περίοδο για όλους, γ’ αυτό ας προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε πιο δημιουργικά και όχι με μια αίσθηση απογοήτευσης και αρνητισμού.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω