5 απλές αλήθειες για την ευτυχία

  1. Σημαντικό είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Ευτυχία δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτάσετε κάπου, η ευτυχία βρίσκετε σε όλη την διαδρομή. Καθημερινά πρέπει να επιλέξετε ένα νέο μονοπάτι, παρατηρήστε την θέα και απολαύστε την διαδρομή. Αλλά, η διαδρομή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα όταν έχετε και άλλους μαζί σας. Να είστε υπομονετικοί και να εξερευνείτε νέα μονοπάτια.

 

  1. Πρέπει να προσπαθήσετε για να είστε πιο ευτυχισμένοι.

Μην ξεχνάτε στην διαδρομή σας να χαμογελάτε. Μην διστάσετε να είστε γενναιόδωροι, και να βοηθήσετε όταν για κάποιον είστε σημαντικοί. Η ευτυχία μεταδίδετε μέσα από αυτές τις όμορφες πράξεις. Βοηθώντας όταν κάπου μας χρειάζονται, οι άλλοι νιώθουν ευγνωμοσύνη και εμείς σαν αντάλλαγμα παίρνουμε μεγάλη χαρά.

 

 

  1. Συνηθίζουμε γρήγορα.

Μπορεί η σχέση μας, η εργασία μας, οι άνθρωποι γύρω μας να μας φέρνουν ευτυχία, αλλά συνηθίζουμε γρήγορα σε αυτό και αμέσως αναζητούμε και κάτι νέο. Έχουμε ξεχάσει να εκτιμάμε και επιθυμούμε συνεχώς κάτι νέο και λαμπερό. Πρέπει να μην ξεχνάμε να είμαστε ευγνώμονες γ’ αυτά που έχουμε και για τους ανθρώπους γύρω μας, και να μην ξεχνάμε ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε λίγα.

 

  1. Η ευτυχία και η απόλαυση δεν είναι το ίδιο.

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν απολαύσεις όπως η διασκέδαση, η άσκηση, το φαγητό και οτιδήποτε άλλο τονώνει το σώμα και την αδρεναλίνη, με την πραγματική ευτυχία. Όλες αυτές οι απολαύσεις είναι στιγμιαίες και διαρκώς τις αναζητούν οι άνθρωποι θεωρώντας πως έτσι θα αισθανθούν καλά. Έτσι δημιουργείτε ένα κυνηγητό που σίγουρα δεν οδηγεί στην ευτυχία.

 

  1. Ο καθένας είναι διαφορετικός.

Αυτό που κάνει κάποιο ευτυχισμένο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό που κάνει κάποιον άλλο ευτυχισμένο. Θα πρέπει να βρει ο καθένας το δικό του μονοπάτι ευτυχίας. Πολλοί μπορεί να περπατήσουν μαζί μας, άλλοι στην διαδρομή να χαθούν και άλλοι να αλλάξουν πορεία, αλλά το μονοπάτι που ακολουθούμε είναι το δικό μας. Μέσα από αυτή την ικανοποίηση και την χαρά όταν βαδίζετε στο δικό σας μονοπάτι, διώχνεται οτιδήποτε αρνητικό και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται και οι άνθρωποι γύρω σας.

Έτσι νιώθοντας και γνωρίζοντας τον εαυτό μας, μπορούμε διαφορετικά να ακούσουμε και να κατανοήσουμε και τους ανθρώπους που θα έχουμε συναντήσει.

 

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
MSc Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος
Μετ. Παιδοψυχολογίας & Ψυχολογίας Εφήβων

Άρθρα δημιουργήθηκαν 256

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω